Dom kulture u Maslovarama dobija keramički pod

KOTOR VAROŠ, 29. MARTA – U oranizaciji Savjeta Mjesne zajednice Maslovare izvršena je demontaža 120 metara kvadratnih podne obloge u Domu kulture.

Desetak volontera je uklonilo prethodnu podlogu, koja je pretrpila značajna oštećenja usnjed dotrajale hidroizolacije i vlage.

Uklonjen je oštećeni parket i skinuta stara betonska podloga, a u narednim danima će se uraditi nova glazura i polijepiti keramika“, poručili su iz Savjeta MZ Maslovare i dodali da će prilaz biti uređen i za nesmetan pristup invalidnih lica.

Takođe, uređuje se prostor ispred ulaznih vrata, gdje će biti postavljene žardinjere, koje će onemogućiti parkiranje na tom dijelu.

Prostor će biti ukrašem cvijećem sa klupom za odmor, a najveća vrijednost ove aktivnosti je osiguranje dobrog pregleda svih učesnika u saobraćaju prilikom uključivanja na magistralni put ili pješački prelazak preko priključne ulice.

Objekat će nakon sanacije biti potpuno spreman za redovne namjene, na zadovoljstvo i korist mještana Maslovara.

0

Zasađen drvored na Novom Naselju

KOTOR VAROŠ, 27. MARTA – U Ulici Sporteka na Novom Naselju danas su volonteri i mještani ove ulice posadili drvored katalpi, koji će kada izraste krasiti ovu ulicu.

Sadni materijal je obezbijedila opština Kotor Varoš, radnici Komunalnog preduzeća „Bobas“ su dovezli sadnice i obezbijedili alat, a večeras su radnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Kotor Varoš očistili ulicu i zasuli vodom nove sadnice.

Podržali smo ovu inicijativu, jer smatramo da najveće naselje u gradskom središtu opštine treba da dobije ljepši izgled. Pozivam mještane da sadnice održavaju i čuvaju i da tako naš grad bude ljepši, a život u njemu kvalitetniji”, rekao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je lično učestvovao u akciji.

Mještanin Novog Naselja i jedan od organizatora današnje akcije Petar Trivunović je okupio i članove Planinarskog društva „Mehanizam“, koji su pružili značajnu podršku.

Posađeno je oko 60 sadnica katalpe, zahvaljujem se svima koji su pomogli u ovoj akciji i nastavićemo da, u saradnji sa opštinom, uređujemo naš grad”, naglasio je Trivunović.

0

Posađene katalpe u naselju Bregov

KOTOR VAROŠ, 26. MARTA – Radnici Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju opštine Kotor Varoš posadili su danas u blizini dječijeg igrališta u naselju Bregovi 11 sadnica katalpe, ukrasnog drveta koje može da živi do 100 godina i poraste od 5 do 15 metara.

Sredstva za ovu namjenu obezbijeđena su iz opštinskog budžeta, a sadnice katalpe se prostiru na dužini od 70 metara.

Sadnjom ovog drveća zaokružiće se potpuni ambijent ovoga prostora na zadovoljstvo svih mješta naselja Bregovi, a naročito naših najmlađih sugrađana, koji značajan dio vremena provode na ovom igralištu. Naravno, ovom prilikom upućujemo apel građanima da čuvamo prirodu i sve ono što naš grad čini još ljepšim“, istakao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je posadio prvu sadnicu katalpe.

Hortikulturno oplemenjeno igralište sa novim sadnicama katalpe pruža ljepše lice ovom dijelu gradu i imaće višestruku korist ne samo za djecu, već za sve stanovnike.

0

Završeno postavljanje rasvjete na pješačkoj stazi

KOTOR VAROŠ, 23. MARTA – Postavljanjem osam stubova prema Gradskom trgu završeno je u potpunosti postavljanje rasvjete na pješačkoj stazi uz rijeku Vrbanju, za čiju namjenu je opština Kotor Varoš izdvojila 9.200 KM.

Prethodno su postavljena 23 stuba u okviru projekta „Izgradnja led rasvjete na pješačkoj stazi uz rijeku Vrbanju“, a finansijska sredstva u iznosu od 27.500 KM su obezbijedili UNDP i opština Kotor Varoš.

Prema riječima načelnika opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana, ovo je nastavak aktivnosti na modernizaciji lokalne putne mreže i uređenja šetališta za potrebe svih stanovnika opštine.

Nakon završetka radova na sanaciji i asfaltiranju pješačke staze i izgradnji elektrifikacije duž čitavog šetališta naši sugrađani imaju mogućnost da ovu dionicu koriste za šetnju i rekreaciju, čime smo obogatili turističke sadržaje naše opštine“, naglasio je Sakan i dodao da stazu isključivo koriste pješaci, odnosno da je zatvorena za saobraćaj.

Izvođač radova je bilo preduzeće „Petrović d.o.o.“ iz Kotor Varoša, a radovi su okončani u predviđenom roku.

0

U toku uklanjanje objekta „Žitnog magacina“

KOTOR VAROŠ, 3. MARTA – U opštini Kotor Varoš je u toku akcija uklanjanja devastiranog i ruševnog objekata „Žitnog magacina“, koji se nalazi uz glavnu ulicu i već duže vremena predstavlja opasnost i ugrožava bezbjednost stanovništva.

U protekle dvije godine uklonjen je ugostiteljski objekat „Stari kesten“, zatim „Željezara“, stara škola i ugostiteljski objekat „Bobas“.

Prethodno je opština Kotor Varoš po službenoj dužnosti pokrenula navedeni postupak, gdje je angažovan vještak građevinsko-arhitektonske struke.

Mišljenja vještaka za pet navedenih objekata je da su fizički dotrajali, predstavljali su opasnost po život i zdravlje ljudi, okolne objekte i saobraćaj, i sa stanovišta struke rekonstrukcijom se nisu mogli dovesti do stanja za upotrebu.

Uklanjanjem ovih objekata otvaraju se nove vizure na glavnoj gradskoj ulici, što će dovesti do stvaranja drugačije, urbane strukture gradskog jezgra.

0

Opština Kotor Varoš – Dani otvorenih vrata

KOTOR VAROŠ, 2. MARTA – Lokalna uprava opštine Kotor Varoš obavještava sve privrednike da će se, počevši od 04.03.2021. godine, svakog prvog četvrtka u neparnim mjesecima (januar, mart, maj, juli, septembar, novembar) u sali Skupštine opštine sa početkom u 12.00 časova održavati „Dani otvorenih vrata“.

 

U ove dane svi zainteresovani preduzetnici, vlasnici malih preduzeća, sva lica koja su zainteresovana za pokretanje vlastitog posla, koji imaju određena pitanja, preporuke, pritužbe, ideje mogu da razgovaraju i dobiju odgovore od načelnika opštine Kotor Varoš i načelnika Odjeljenja za privredu.

Preduzetništvo kao privredna grana na području opštine Kotor Varoš ima dugu tradiciju i zapošljava značajan broj radnika.

Imajući u vidu da je globalna pandemija proizvela veliki broj negativnih efekata na cjelokupnu ekonomiju, te da su preduzetnici istom teško pogođeni potrebno je da se u direktnom kontaktu sa preduzetnicima razgovara o njihovim problemima, potrebama kao i načinu prevazilaženja istih.

Lokalna uprava poziva sve privrednike da uzmu učešće u „Danima otvorenih vrata” u cilju zajedničkog rješavanja problema.

0

Počelo vanjsko uređenje nove zgrade lokalne uprave

KOTOR VAROŠ, 5. FEBRUARA – Radnici preduzeća „Dekol“ počeli su sa prvom fazom izvođenja radova na vanjskom uređenju i infrastrukturi zgrade lokalne uprave Kotor Varoš.

Trenutno se vrši mašinski iskop u širokom otkopu donjih slojeva kolovozne konstrukcije, do projektovanih kota, sa odvozom iskopanog materijala na deponiju.

Nakon toga uslijediće obilježavanje i detaljno geodetsko iskolčenje na terenu trase projektovanog vodovoda, ugradnja betona za izradu vodovodnih i kanalizacionih šahtov, odnosno rješavanje oborinske i fekalne kanalizacije, te izgradnja bazena za fontanu“, poručili su iz ovog preduzeća.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je obišao radilište i naglasio da radovi teku predviđenom dinamikom.

Nakon završetka radova na izgradnji nove zgrade lokalne uprave pristupili smo vanjskom uređenju, kako bi u potpunosti dobili jedan reprezentativan objekat. Prva faza obuhvata izolaciju terena, radove na vodovodnoj i hidrantskoj mreži, fekalnoj i oborinskoj kanalizaciji, te građevinske, zanatske i elektro radove“, naglasio je Sakan i dodao da je izgradnjom nove zgrade konačno riješen višegodišnji nedostatak adekvatnog prostora za opštinske službe.

Planirano je da stara zgrada opštinske uprave bude srušena, a na tom prostoru i suterenu novog objekta biće uređen gradski trg sa fontanom i klupama.

0

Izvršena primopredaja nove zgrade lokalne uprave

KOTOR VAROŠ, 29. DECEMBRA – Primopredaja nove zgrade lokalne uprave obavljena je danas između glavnog izvođača radova preduzeća „Građus“ i investitora opštine Kotor Varoš.

Primopredaju je obavila komisija sačinjena od predstavnika opštine Kotor Varoš i nadzornog tima s jedne i „Građusa“ sa druge strane.

Komisija je konstatovala da su svi radovi izvedeni u skladu sa ugovorom o izvođenju radova, projektno-tehničkom dokumentacijom i odobrenjem za građenje, važećim propisima, građevinskim normama i standardima i pravilima struke.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da su radovi izvršeni u roku i da su zadovoljni vrhunskim kvalitetom.

Sve je urađeno besprijekorno i čak nekoliko dana prije krajnjeg roka. Planirali smo da svečano obilježimo završetak izgradnje zgrade, ali smo zbog trenutne epidemiološke situacije i mjera koje su na snazi odustali od tog plana. To ćemo učiniti kada završimo namještanje unutrašnjosti i uređenje prostora oko objekta“, istakao je Sakan i dodao da će u toku naredne godine useliti u novi objekat.

Direktor „Građusa“ Slavko Đukić izrazio je zadovoljstvo što je priveden kraju još jedan veliki posao čiji je nosilac bilo preduzeće na čijem je čelu.

Prvi put smo bili glavni izvođač u izgradnji objekta od temelja do krova, odnosno po sistemu ključ u ruke. Završili smo radove u predviđenom roku i lokalnoj upravi predajemo objekat koji će biti simbol Kotor Varoša i zalog za budućnost njegovih građana“, naglasio je Đukić.

Novac za izgradnju nove zgrade u kojoj je smještena opštinska administracija obezbijeđen je zaduženjem opštine Kotor Varoš putem emisije obveznica, a ukupna cijena izgradnje iznosi 3,1 milion KM.

0

Nastavak radova na modernizaciji puteva u mjesnim zajednicama

KOTOR VAROŠ, 23. DECEMBRA – Na području opštine Kotor Varoš završeno je asfaltiranje dvije dionice puta, za čiju namjenu je iz budžeta opštine izdvojeno 22.450 KM.

U Bodnjiku je asfaltirana dionica puta za čiju namjenu je izdvojeno 16.550 KM, dok je za izvođenje radova na modernizaciji pristupnog puta u naselju Crna Rijeka izdvojeno 5.900 KM.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je istakao da su radovi tekli predviđenom dinamikom i da su infrastrukturni projekti bili predviđeni planom kapitalnih investicija.

Riječ je o projektima koji su bili predviđeni planom kapitalnih investicija, a pri tom smo vodili računa da ravnomjerno ulažemo u sve mjesne zajednice“, rekao je Sakan.

Izvođač radova na navedenim lokacijama je bilo preduzeće „Planum“ iz Teslića.

0

Završena modernizacija puta u naselju Topolje

KOTOR VAROŠ, 27. NOVEMBRA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan obišao je danas naselje Topolje, gdje je asaltirana dionica puta, a za čiju namjenu je iz opštinskog budžeta izdvojeno 17.700 KM.

Radovi su tekli predviđenom dinamikom, a izvođač je bilo preduzeće „Planum“ iz Teslića.

Riječ je o projektu koji je bio predviđen planom kapitalnih investicija, asfaltna traka je širine tri metra, izrađene su i bankine, a izgradnjom ovog lokalnog puta poboljšana je infrastruktura i uslovi življenja građana na ovom području“, istakao je Sakan.

Mještani su se zahvalili načelniku nakon realizacije ovog projekta, a nisu krili zadovoljstvo što će imati bolju povezanost sa centrom grada.

0
Page 1 of 18 12345...»