KOTOR VAROŠ, 15. MARTA – Kotorvaroško preduzeće „Tehnomont“ u saradnji sa prnjavorskim „Tehnoplastom“ planira proširenje proizvodnje i zapošljavanje novih radnika na području naše opštine.

Riječ je o firmama koje se bave proizvodnjom i ugradnjom PVC i ALU stolarije, a trenutno zapošljavaju 40 radnika.

Poslovno sarađuju sa uspješnim firmama u nekoliko zemalja u Evropi, a proizvode izvoze u Austriju, Holandiju, Italiju, Švajcarsku, Holandiju i Njemačku, gdje je glavno sjedište firme pod nazivom „Jusa prozori i vrata“.

Cjelokupni proces izrade se obavlja na najmodernijim kompjuterizovanim postrojenjima za izradu pvc stolarije i termoizolacionog stakla.

Garancija trajnosti i kvaliteta proizvoda i usluga su višekomorni pvc profili najjačeg svjetskog brenda profila Veka – profili vrhunskog dizajna te izvanredne zvučne i toplotne izolacije“, istakao je direktor „Tehnoplasta“ Dalibor Maksimović.

Direktor preduzeća „Jusa prozori i vrata“ Elvir Jusić kaže da je u njemačkom Zigenu, Prnjavoru i Kotor Varošu zaposleno preko 100 radnika sa prostora bivše Jugoslavije.

Visok nivo profesionalnosti, mobilnosti i timski rad omogućili su nam da u Njemačkoj i Republici Srpskoj postanemo siguran i kvalitetan partner u izvođenju i proizvodnji stolarije širom Evrope“, rekao je Jusić.

Po njegovim riječima u planu je proširenje proizvodnje u Kotor Varošu, jer je želja da se ime ove renomirane kompanije pročuje kroz način na koji posluju, a čije su ključne odrednice upravo pouzdanost i izgradnja dugoročnih kvalitetnih odnosa kao znak trajnog zadovoljstva kupaca.

Naš strateški cilj je visoka produktivnost, kratki rokovi dostave, odlični izbori poslovnih saradnika, glavnih dobavljača i na kraju visok kvalitet proizvoda, a upravo to želimo ostvariti i u Kotor Varošu“, zaključuje Jusić.

Sarađujte sa nama jer mi sarađujemo sa najboljima, poručuju iz korporacije „Jusa prozori i vrata“.

0

U toku sanacija zgrade Narodne biblioteke

KOTOR VAROŠ, 15. MARTA – U toku je sanacija zgrade Narodne biblioteke u Kotor Varošu za koju je Vlada Republike Srpske iz Programa javnih investicija odobrila 80.000 KM.

Direktor Narodne biblioteke u Kotor Varošu Bojana Vasić istakla je da će sve ustanove i udruženja koja koriste prostorije u ovoj zgradi imati korist.

Trenutno se postavlja krovna konstrukcija, a zatim će se izvoditi radovi na zamjeni vanjske stolarije“, istakla je Vasićeva i dodala da je u planu nova fasada i saniranje mokrih čvorova u zgradi.

Vasićeva je rekla da je ovo značajna investicija i zahvalila tadašnjem premijeru, a današnjem predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović.

“Uz završetak sanacije unutrašnjosti biblioteke, koja je već pri kraju, Kotor Varoš će dobiti ustanovu kulture kojoj će moći pozavidjeti i mnogi veći centri“, ocijenila je Vasićeva.

Izvrođač radova je preduzeće “Dekol”, a rok završetka je kraj aprila.

0

U toku radovi na sanaciji zgrade FK “Mladost”

KOTOR VAROŠ, 13. MARTA – Vlada Republike Srpske odobrila je iz Programa javnih investicija 70.000 KM za rekonstrukciju i sanaciju zgrade Fudbalskog kluba “Mladost” iz Kotor Varoša.

Radnici preduzeća “Dekol” izvode radove u tri faze.

U prvoj fazi, koja je već počela, biće postavljena fasada i spoljna stolarija, zatim će biti zamijenjena krovna konstrukcija i postavljena unutrašnja stolarija, a u trećoj fazi će se raditi na unutrašnjem uređenju službenih i drugih prostorija, koje će biti na raspolaganju fudbalerima i stručnom štabu.

Prema riječima trenera kotorvaroškog kluba “Mladost” Branka Ponorca, ovo je najznačajnija investicija u poslijeratnom periodu, ali i u 93 godine dugoj istoriji “Mladosti”.

Odobreni novac ćemo iskoristiti za sanaciju kompletne zgrade, čime ćemo stvoriti vrhunske uslove za rad naših fudbalera“, istakao je Ponorac.

U prizemlju objekta nalaze se svlačionice i prostorije za službena lica, dok je sprat neuređen i neopremljen.

Predviđeno je da do početka sljedeće sezone kompletna sanacija i rekonstrukcija zgrade budu završeni.

0

Počela sanacija Osnovne škole u Maslovarama

KOTOR VAROŠ, 11. MARTA – Zamjenom vanjske stolarije počela je sanacija zgrade Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ u Maslovarama.

Riječ je o projektu vrijednom 200.000 KM, a sredstva je obezbijedila Vlada Republike Srpske.

Direktor Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ Dragana Đukić je istakla da je zamjena stolarije i krova bila neophodna, jer će se napraviti uštede u troškovima grijanja.

Osim nastavnog procesa, morali smo voditi brigu i o zdravlju učenika, a dotrajala stolarija i oštećeni prozori nisu mogli zadržati toplotu u zimskim mjesecima. Nakon završetka radova, značajno ćemo smanjiti utrošak energije i stvoriti normalne uslove za rad“, rekla je Đukićeva.

Ona se zahvalila Vladi Republike Srpske jer je prepoznala značaj ove ustanove, koja je sagrađena početkom osamdesetih godina prošlog vijeka i neophodna joj je temeljna rekonstrukcija za normalno održavanje nastave.

Zamjena krova i spoljašnje stolarije neće uticati na održavanje nastavnog procesa za 261 učenika i njihove nastavnike“, zaključila je Đukićeva.

Izvođač radova je preduzeće „Džena“ iz Gradačca, a ukoliko vremenske prilike dozvole planirano je da radovi budu završeni krajem maja.

0

Završena sadnja katalpi uz obalu Vrbanje

KOTOR VAROŠ, 7. MARTA – Radnici preduzeća „Dekol“ posadili su na gradskom kupalištu „Bjeline“ i duž šetališta uz obalu Vrbanje 51 sadnicu katalpe, ukrasnog drveta koje može da živi do 100 godina i poraste od 5 do 15 metara.

Iz opštinskog budžeta je za ovu namjenu izdvojeno 3.000 KM, a sadnice katalpe se prostiru na dužini od 400 metara.

Sadnjom ovog drveća zaokružiće se potpuni ambijent ovoga prostora na zadovoljstvo svih građana Kotor Varoša. Naravno, ovom prilikom upućujemo apel građanima da čuvamo prirodu i sve ono što naš grad čini još ljepšim“, istakao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Gusta krošnja, široko dekorativno lišće, grozdasti cvetovi i izduženi „mahunasti plodovi“ glavne su karakteristike katalpe.

Listovi srcolikog oblika su dugi 15-30 cm, a u jesen poprimaju sjajnu žutu boju. Cvjetovi su krupni i bijeli, podsećaju na orhideje, a pojavljuju se u julu.

Plodovi su u obliku visećih čaura, koje sazrijevaju u jesen i ostaju na granama tokom zime.

0

„Dermal“ otvorio novi proizvodni pogon

KOTOR VAROŠ, 5. MARTA – Fabrika obuće “Dermal” nastavlja sa proširenjem proizvodnje otvaranjem još jednog pogona u Kotor Varošu u kojem je planirano zapošljavanje 150 novih radnika.

Vlasnik i direktor “Dermala” Radenko Bubić rekao je da je novi proizvodni pogon uređen u jednoj od hala nekadašnjeg “Proleksa”.

Renovirali smo još jednu halu i dobili 1.500 metara kvadratnih prostora za novi proizvodni pogon. Priveli smo kraju montiranje proizvodne opreme i danas će početi proizvodnja i u ovom pogonu“, istakao je Bubić.

Prema njegovim riječima, “Dermal” bilježi stalni rast obima ugovorenih poslova, što je rezultiralo i povećanjem proizvodnih kapaciteta.

Ugovorili smo proizvodnju sa jednim renomiranim njemačkim partnerom i zbog toga je bilo neophodno da povećamo i proizvodni kapacitet. Plan je da u novom pogonu zaposlimo 150 radnika“, naglasio je Bubić.

“Dermal” je do sada u pogonima u Kotor Varošu i Kneževu zapošljavao oko 800 radnika, a sa novim će se približiti broju od 1.000 zaposlenih po čemu je ubjedljivo najveći domaći poslodavac u Kotor Varošu.

Kotorvaroška fabrika proizvodi obuću za renomirane svjetske proizvođače, a njenu namjensku obuću nose čak i američki vatrogasci.

0

50.000 KM za nastavak radova na izgradnji vodovoda prema Podbrđu

KOTOR VAROŠ, 1. MARTA – Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH odobrilo je 50.000 KM za nastavak radova na izgradnji vodovoda od Kotor Varoša prema naselju Podbrđe.

Riječ je o dodatnim sredstvima koja su odobrena za nastavak radova, a prethodno je resorno ministarstvo za izgradnju vodovoda, koja se odvija u tri faze, ukupno izdvojilo 150.000 KM.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan ističe da je prva faza uspješno okončana, a da sada predstoji da se uradi dionica do otkupne stanice mlijeka u Zabrđu.

Uspjeli smo dobiti dodatna sredstva na novom javnom pozivu, koja ćemo iskoristiti da glavni transportni vod dovedemo do preduzeća „Sim Tehnik“ i do područne Osnovne škole „Sveti Sava“. Uvjeren sam da ćemo i kroz druge projekte i donacije obezbijediti neophodna sredstva za ovu kapitalnu investiciju“, rekao je Sakan i dodao da su do sada obezbijeđene dvije trećine sredstava za realizaciju ovog kapitalnog projekta.

Sakan je naglasio da će izgradnjom vodovoda biti riješen problem neadekvatnog snabdijevanja pitkom vodom u ovoj mjesnoj zajednici.

Radove na realizaciji treće faze ovog projekta izvode radnici Komunalnog preduzeća /KP/ „Bobas“.

0

U toku radovi na prespajanju kanalizacione mreže

KOTOR VAROŠ, 22. FEBRUARA – U okviru projekta „Sanacija pješačke staze“ radnici preduzeća „Planum“ iz Teslića uveliko rade na sanaciji i asfaltiranju pješačke staze duž rijeke Vrbanje, kao i na prespajanju dijela kanalizacione mreže.

Riječ je o projektu koji opština Kotor Varoš realizuje u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, a sredstva u iznosu od 144.000 KM su obezbijeđena od kredita koji je opština uzela u okviru projekta hitnog oporavka od poplava.

Ovim projektom planirano je da se sanira i asfaltira pješačka staza u dužini od 700 metara, zatim prespajanje dijelova kanalizacione mreže ispod objekta opštine, ispod poslovnih objekata, ispod objekta Tuzlić i ispod ulice Cara Lazara.

Izvođač je dužan raščistiti pomenute lokacije i trase kanalizacije od niskog, srednjeg rastinja i fekalija koje su rasute iz postojećeg nepropisnog sistema, a zatim pristupiti ugradnji korugovanih kanalizacionih cijevi.

Po završetku radova kanalizacioni cjevovodi će biti spojeni na odgovarajuće reviziono okno postojećeg glavnog kolektora.

0

Opština izdvojila 30.000 KM za uređenje kruga Doma zdravlja

KOTOR VAROŠ, 21. FEBRUARA – Opština Kotor Varoš je iz budžetskih sredstava izdvojila 30.000 KM za uređenje kruga ove zdravstvene ustanove, asfaltiranje parkinga i prostora oko garaža i postavljanje rasvjete.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je naglasio da je planom kapitalnih investicija za prošlu godinu bilo predviđeno da se u potpunosti završi uređenje kruga Doma zdravlja i asfaltiranje parkinga.

Mi smo za tu namjenu iz budžetskih sredstava izdvojili 30.000 KM, a nakon završetka ovih radova dobićemo reprezentativan objekat na ponos svih Kotorvarošana“, poručio je Sakan.

Izvođač radova je preduzeće „Petrović“ d.o.o., a rok završetka radova je 30. mart.

Direktor Doma zdravlja „Sveti Pantelejmon“ Vladimir Bibić rekao je da će asfaltiranjem biti obuhvaćena površina od 1.500 metara kvadratnih.

To će biti ujedno i najveći parking u gradu, potpuno obilježen i osvijetljen. Time će biti riješen problem sa gužvom i parkiranjem u Domu zdravlja“, istakao je Bibić.

U posljednje tri godine u Dom zdravlja je investirano 3,5 miliona KM, a privode se kraju i radovi na uređenju i opremanju laboratorije i ginekologije.

Dom zdravlja „Sveti Pantelejmon“ je jedna od rijetkih zdravstvenih ustanova koja posluje pozitivno i nema dospjelih neizmirenih obaveza.

0

“Vorld vižn” donira 22.000 KM za projekte u Kotor Varošu

KOTOR VAROŠ, 19. FEBRUARA – Predstavnici humanitarne i razvojne organizacije “Vorld vižn” potpisali su danas Sporazum o partnerstvu sa načelnikom opštine Kotor Varoš Zdenkom Sakanom povodom realizacije projekta “Zaštita djece”, koji se implementira u okviru razvojnog programa Vrbas.

Sporazum se odnosi na implementaciju projekata iz Lokalnog akcionog plana za djecu Kotor Varoš 2018-2022, a koji je usvojen tokom prošle godine u okviru navedenog projekta.

Takođe, zaključen je i Sporazum za implementaciju projekata podrške najranjivijoj djeci sa područja naše opštine.

Ukupan iznos sredstava za realizaciju ovih projekata za opštinu Kotor Varoš iznosi 22.000 KM.

Implementacijom projekata podrške najranjivijoj djeci i Lokalnih akcionih planova želi se postići sistemsko poboljšanje položaja djece i zadovoljenje njihovih prava i potreba.

“Naš zajednički cilj je stvaranje uslova za što veću dobrobit, uspješan razvoj i odrastanje djece koja žive na području Kotor Varoša, a posebno one najranjivije“, istakao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

0
Page 1 of 8 12345...»