Završni radovi na izgradnji vodovoda u Vaganima

KOTOR VAROŠ, 17. JANUARA – U mjesnoj zajednici Vagani je u toku završna faza realizacije projekta „Izvođenje radova za izgradnju vodovoda u zaseoku Eskići“.

Ukipna vrijednost ovog projekta je 6.820 KM, a sredstva su obezbijeđena iz budžeta opštine Kotor Varoš.

Riječ je o važnom infratsrukturnom projektu za lokalnu zajednicu, ali prije svega za mještane pomenutog naselja.

Izvođač radova je građevinsko preduzeće „Dekol“.

Iz budžeta opštine biće izdvojeno još 16.200 KM za realizaciju projekata „Izvođenje radova za izgradnju vodovoda i rekonstrukciju rezervoara za vodu u naselju Plane“ i „Izvođenje radova za izgradnju vodovoda i rekonstrukciju rezervoara za vodu u naselju Varjače“

0

Milion KM za izgradnju lokalne putne mreže

KOTOR VAROŠ, 30. DECEMBRA – Odbornici lokalnog parlamenta su usvojili danas na posebnoj sjednici Odluku o dopunama odluke o kreditnom zaduženju opštine Kotor Varoš u iznosu od 2 miliona KM.

Sredstva će biti utrošena za završetak izgradnje zgrade opštinske uprave i za vanjsko uređenje sa pratećom infrastrukturom, kao i za modernizaciju lokalnih puteva.

U dopuni Odluke su jasno precizirane dionice lokalnih puteva koje će biti asfaltirane.

0

Novogodišnji prijem za privrednike

KOTOR VAROŠ, 27. DECEMBRA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan upriličio je novogodišnji prijem za privrednike u motelu „Hajdučke vode“.

Sakan je posebno zahvalio privrednicima koji su u ovoj godini ostvarili zapažene rezultate i doprinijeli da se u Kotor Varošu smanji broj nezaposlenih.

Svaki naš korak je usmjeren ka tome da stvorimo stanje u kojem će svaki građanin moći da ostvari svoja prava i živi pristojnim životom. Kotor Varoš želimo napraviti sigurnim mjestom zadovoljnih i uspješnih ljudi“, poručio je Sakan i dodao da je svaka kritika dobrodošla i rado prihvaćena, što je bio slučaj od prvoga trenutka kada je izabran za načelnika opštine.

On je istakao da, uprkos teškim vremena, kotorvaroški privrednici uspijevaju pozitivno poslovati.

Načelnik Sakan je gostima poželio dobro zdravlje, sreću i uspješno poslovanje u godini koja dolazi.

0

Sakan: Zajedničkim radom stvaramo atmosferu napretka

KOTOR VAROŠ, 27. DECEMBRA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan istakao je ova opština razvijeno preduzetničko središte sa velikim brojem poslovnih subjekata u različitim oblastima poslovanja, od kojih su neki lideri na tržištu.

Sakan je na novogodišnjem prijemu rekao da se samo zajedničkim i kontinuiranim radom može stvarati atmosfera napretka.

Bez obzira na teške uslove poslovanja, jednakim intezitetom radićemo na jačanju privrede, kao i na privlačenju što većeg broja investicija, kako bi bio unaprijeđen kvalitet života građana“, naglasio je Sakan na tradicionalnom novogodišnjem druženju sa predstavnicima republičkih institucija, vjerskih zajednica, udruženja i nevladinih organizacija, direktorima javnih preduzeća i obrazovnih ustanova.

On je podsjetio da su u ovoj godini realizovani brojni projekti, a da se do oktobra naredne godine očekuje završetak izgradnje nove zgrade opštinske uprave.

Novac za izgradnju nove zgrade u kojoj će biti smještena opštinska administracija obezbijeđen je zaduženjem opštine Kotor Varoš putem emisije obveznica.

Izgradnjom novog objekta opštinske uprave sve službe će biti pristupačnije u pogledu pružanja usluga i investicionih potencijala, dostupnosti informacija i proaktivnosti u rješavanju zahtjeva privrednika. Biće to reprezentativan objekat i simbol grada“, poručio je Sakan.

On je zahvalio svima na izuzetno korektnoj saradnji u ovoj godini i poželio puno uspjeha u 2020. godini.

0

Saniran most na potoku Dubočaj

KOTOR VAROŠ, 25. DECEMBRA – Iz opštinskog budžeta izdvojeno je 17.500 KM za sanaciju mosta na potoku Dubočaj prema naselju Momići.

Riječ je o projektu koji je realizovan u Mjesnoj zajednici Vrbanjci, a šteta je pričinjena tokom posljednjih poplava.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je istakao da je po završetku ovog projekta desetak domaćinstava ponovo povezano najbližim putem sa gradskim jezgrom.

Nakon betoniranja temelja obalnih stubova i krilnih zidova uslijedila je montaža kolovozne konstrukcije od pontonskih nosača koji su prethodno demontirani sa predmetnog mosta, tako da je ovaj projekat uspješno realizovan na zadovoljstvo mještana ovog kraja“, rekao je Sakan.

Izvođač radova je bilo preduzeće „Dekol“ iz Kotor Varoša.

0

Usvojen rebalans budžeta od 11,1 milion KM

KOTOR VAROŠ, 24. DECEMBRA – Odbornici Skupštine opštine Kotor Varoš na današnjem zasjedanju donijeli su odluku o usvajanju Prijedloga rebalansa budžeta za 2019. godinu u iznosu od 11.100.000 KM, kao i Prijedlog odluke o usvajanju i izvršenju budžeta opštine za 2020. godinu u iznosu od 9.300.000 KM.

Donijeta je odluka o utvrđivanju poreske stope nepokretnosti od 0,06 odsto na području opštine u 2019. godini.

Visina vrijednosti nepokretnosti za potrebe utvrđivanja poreza na nepokretnosti u 2020. godini ostala je na prošlogodišnjem nivou.

Usvojeni su Program rada Skupštine i zimskog održavanja puteva na području opštine za sezonu 2019/20. godine.

Verifikovan je mandat novog odbornika Dijane Mirković, koja se na današnjoj sjednici priključila Klubu odbornika Srpske demokratske stranke, koji sada broji sedam odbornika.

Odbornici su usvojili odluke o fondu stambenih jedinica socijalnog stanovanja i načinu, organizaciji i uslovima za vršenje taksi prevoza na području opštine Kotor Varoš.

Prihvaćene su informacije o radu sportskih klubova sa pregledom utroška finansijskih sredstava u 2018. godini i o realizaciji Programa rada vaspitno-obrazovnih ustanova na području opštine na kraju školske 2018/2019 godine.

0

Za izgradnju led rasvjete 27.250 KM

KOTOR VAROŠ, 19. DECEMBRA – Postavljanjem 23 stuba završen je projekat „Izgradnja led rasvjete na pješačkoj stazi uz rijeku Vrbanju“, za čiju namjenu su UNDP i opština Kotor Varoš izdvojili 27.250 KM.

Prema riječima načelnika opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana, ovo je nastavak aktivnosti na modernizaciji lokalne putne mreže i uređenja šetališta za potrebe svih stanovnika opštine.

Nakon završetka radova na sanaciji i asfaltiranju pješačke staze i izgradnji elektrifikacije naši sugrađani imaju mogućnost da ovu dionicu koriste za šetnju i rekreaciju, čime ćemo obogatiti turističke sadržaje naše opštine“, naglasio je Sakan i dodao da će stazu isključivo koristiti pješaci, odnosno da će biti zatvorena za saobraćaj.

Predstavnik UNDP-a Nermina Klokić je istakla da je postavljanjem rasvjete šetalište dobilo sasvim novi izgled.

Izvođač radova je bilo preduzeće „Mig elektro“ iz Mrkonjić Grada, a radovi su okončani u predviđenom roku.

0

Građani razgovarali sa rukovodstvom opštine

KOTOR VAROŠ, 10. DECEMBRA – U prostorijama Mjesne zajednice Kotor Varoš održan je „Razgovor sa građanima“, na pitanja Kotorvarošana odgovarali su načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, zamjenik načelnika opštine Mladen Trivunović i narodni poslanik Nedeljko Glamočak.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je informisao sugrađane o problemima na području opštine i načinu njihovog rješavanja.

Opština Kotor Varoš stabilno funkcioniše, te svakodnevno kontaktira sa građanima, s ciljem rješavanja njihovih problema. Dio planiranih ciljeva uspjeli smo ostvariti u proteklom periodu, dok ćemo dio nastojati da riješimo kroz naredne aktivnosti“, rekao je Sakan.

Zamjenik načenika opštine Kotor Varoš Mladen Trivunović je istakao da opština preko nadležnih službi ima uvid u sve probleme.

Razgovor sa građanima je naša svakodnevnica, svaki slobodan trenutak koristimo da saslušamo probleme sugrađana u kabinetu ili na terenu. Građani znaju da nam se uvijek mogu obratiti, te da ćemo pomoći u rješavanju njihovih problema,“ naglasio je Trivunović.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nedeljko Glamočak, odgovarajući na pitanja građana istakao je da uvijek mogu računati na svoje predstavnike na entitetskom nivou.

Kao izabrani predstavnik u Narodnoj skupštini svakodnevno nastojim da odgovorim na zahtjeve građana opštine Kotor Varoš i da iste proslijedim nadležnim za njihovo rješavanje“, poručio je Glamočak.

U Mjesnoj zajednici Kotor Varoš ističu da su zadovoljni što su se građani odazvali pozivu i iznijeli svoje probleme.

Drago nam je što su građani prepoznali ovakav vid komunikacije i način iznošenja problema, čime se jača povjerenje između vlasti i građana, a ujedno povećava transparentnost rada lokalne uprave“, izjavio je Stanko Tepić, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Kotor Varoš.

0

Privredni savjet pozitivno o Nacrtu budžeta

KOTOR VAROŠ, 10. DECEMBRA – Članovi Privrednog savjeta opštine Kotor Varoš su na redovnoj sjednici razmatrali Nacrt rebalansa budžeta za 2019. godinu i Nacrt budžeta za 2020. godinu u iznosu od 9,3 miliona KM.

Skupština opštine Kotor Varoš usvojila je prethodno Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu u iznosu 11.100.000 KM, što je povećanje za 2.500.000 KM u odnosu prvobitni budžet.

Načelnik opštine Zdenko Sakan rekao je da je rebalans budžeta predložen zbog namjenskih sredstava od kredita za izgradnju nove zgrade opštinske uprave.

Izgradnjom novog objekta opštinske uprave sve službe će biti pristupačnije u pogledu pružanja usluga i investicionih potencijala, dostupnosti informacija i proaktivnosti u rješavanju zahtjeva privrednika“, naveo je Sakan.

U Savjetodavno vijeće srednjoškolskog centra ispred Privrednog savjeta su imenovani Slobodan Jurić i Nemanja Savić, a Odjeljenje za društvene djelatnosti će u saradnju sa rukovodstvom SŠC „Nikola Tesla“ početkom godine pripremiti rješenje o imenovanju navedenog vijeća.

U toku su aktivnosti oko apliciranja za projekat uređenja radionice za praktičnu nastavu u SŠC „Nikola Tesla“ uz podršku Privredne komore Banjaluka.

U okviru zaključka oko predaje na upotrebu novoizgrađene gradske vodovodne i kanalizacione mreže zauzet je stav da nadležno Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i KP „Bobas“ u roku od 90 dana pripreme na usvajanje Odluku o prenosu na upotrebu ove mreže Komunalnom preduzeću, uzimajući u obzir iskustva drugih opština.

Preduzeću “Putevi Republike Srpske” upućen je zahtjev za davanje saglasnosti za projektovanje i izgradnju autobuske stanice kod pilane “EFM” na magistralnom putu M-4 i neophodno je ubrzati aktivnosti kako bi se ovaj projekat realizovao.

Privredni savjet je usvojio prijedlog SŠC „Nikola Tesla“ vezano zua plan upisa u prvi razred srednje škole za narednu školsku godinu.

Prihvaćen je prijedlog rukovodstva preduzeća „Sim Tehnik“ da projekat izgradnje ulične rasvjete na dionici Zabrđe – Šibovi bude predložen za Plan kapitalnih investicija za 2020. godinu.

Predstavnici Privredne komore Banjaluka su informisali Privredni savjet o aktivnostima vezanim za usvajanje Ekonomske politike za 2020. godinu, kao i o mogućnostima apliciranja preduzeća za razvojne projekte i resertifikaciji opština po BFC standardu.

0

Asfaltirana dionica puta u Donjim Borcima

KOTOR VAROŠ, 29. NOVEMBRA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan zajedno sa saradnicima obišao je dionicu puta u dužini od 455 metara u Donjim Borcima, koja je danas asfaltirana.

Po riječima načelnika opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana ovo je nastavak aktivnosti koje su predviđene planom kapitalnih investicija.

Riječ je o projektu koji je bio predviđen planom kapitalnih investicija, asfaltna traka je širine tri metra, biće izrađene i bankine, a ukupna vrijednost radova je 44.500 KM“, istakao je Sakan i dodao da su radovi završeni u predviđenom roku.

Izvođač radova na asfaltiranju pomenute dionice je bilo preduzeće „Planum“ iz Teslića.

0
Page 1 of 13 12345...»