Vijesti

Završeno asfaltiranje dionice puta prema naselju Kolona

KOTOR VAROŠ, 21. JUNA – U kotorvaroškoj mjesnoj zajednici Maslovare uspješno je realizovan projekat sanacije oštećenja kolovoznog zastora i dogradnju lokalnog puta Maslovare – Borci prema naselju Kolona, a za ovu namjenu je iz opštinskog budžeta izdvojeno 67.000 KM.

Prema riječima načelnika opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana riječ je o projektu koji je predviđen planom kapitalnih investicija za prošlu godinu, a od velikog je značaja za mještane Maslovara.

Radi se o putnom pravcu prema Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ i naselju Kolona dužine 220 metara, širine pet metara, od magistralnog puta M4 do mosta na rijeci Kruševici“, istakao je Sakan.

Izvođač radova je bilo preduzeće „Petrović“ d.o.o. iz Kotor Varoša, a svi radovi su završeni u predviđenom roku.

Uz ulicu je montirana i savremena javna rasvjeta, sa šest LED rasvjetnih tijela, a radove je izvela firma „Boki“ iz Maslovara.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Maslovare Boris Stojanović je naglasio da je prethodno porušeno drveće koje je ugrožavalo bezbjednost pješaka na ovoj dionici, a u planu je da se na ovom mjestu posade sadnice katalpe.

Ponosni smo na značajan broj projekata koje smo realizovali u prethodne dvije godine, a posebno postavljanjem 22 LED rasvjetna tijela u centru Maslovara i otvaranjem dječijeg vrtića“, poručio je Stojanović i dodao da su sanirani mnogi seoski putevi i vodovodi.

0