Vijesti

Trajno riješiti problem grijanja u sportskoj dvorani

KOTOR VAROŠ, 9. SEPTEMBRA – Na današnjoj redovnoj sjednici Privrednog savjeta opštine Kotor Varoš zaključeno je da je neophodno trajno riješiti problem grijanja u kotorvaroškoj sportskoj dvorani, kako bi ovaj objekat dobio upotrebnu dozvolu.

U narednom periodu je neophodno obezbijediti finansijska sredstva kako bi ovaj problem bio riješen, odnosno kako bi korisnici sportske dvorane imali optimalne uslove za održavanje treninga i odigravanje utakmica“, istakao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Sekretar Područne privredne komore Aleksandar Ljuboja je rekao da su u toku pregovori na uređenju radioice za praktičnu nastavu koja se nalazi iza zgrade bivšeg radničkog univerzuteta u Kotor Varošu.

U toku je postupak apliciranja ovog projekta za donatorska sredstva uz podršku Privredne komore, a nakon razgovora sa Radovanom Bajićem, predsjednikom Udruženja poslodavaca bankarsko-finansijskih i osiguravajućih organizacija Republike Srpske i direktorom NLB banke, optimističan sam u pogledu rješavanja ovog problema“, poručio je Ljuboja.

Načelnik Odjeljenja za privredu Srđan Ćorić je informisao članove Privrednog savjeta o poslovanju privrednih subjekata opštine Kotor Varoš za 2019. godinu, koja je urađena u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske i APIF-om, a na osnovu završnih računa 98 privrednih subjekta.

Prosječna neto plata na području opštine Kotor Varoš u 2019. godini je iznosila 789 KM, dok je u Republici Srpskoj 906 KM.

Broj zaposlenih radnika na području opštine Kotor Varoš u 2019. godini je povećan u odnosu na 2018. godinu za 189 radnika ili za 3,45 %, a u odnosu na 2017. godinu veći je za 319 radnika ili za 5,84 %.

Izvoz je povećan u odnosu na 2018. godinu za 8,61 %, a u odnosu na 2017. godinu za 15,51 %. Uvoz je u odnosu na 2018. godinu povećan za 16,5 % dok je u odnosu na 2017. godinu poveđan za 25,51 %.

Spoljnotrgovinski saldo je negativan i manji je u odnosu na 2018. godinu za 11,7 % a u odnosu na 2017. godinu takođe negativan godinu i manji za 10,5 %.

Prema prikazanim uporednim privrednim pokazateljima, privredni ambijent na području opštine Kotor Varoš je povoljniji u odnosu na većinu opština u regiji.

0
Translate »