Vijesti

Svečano otvoren novi blok Doma zdravlja

KOTOR VAROŠ, 10. SEPTEMBRA – Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić, izvršni direktor fondacije “Hajdar Alijev” iz Azerbejdžana Anar Alakbarov, načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i direktor Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Vladimir Bibić svečano su otvorili novosagrađeni moderni zdravstveni blok Doma zdravlja.

Riječ je o objektu koji se prostire na površini od 850 metara kvadratnih, a novac za izgradnju u iznosu od 1,5 miliona KM je obezbijedila fondacija “Hajdar Alijev”.

Izvršni direktor fondacije “Hajdar Alijev” iz Azerbejdžana Anar Alakbarov je rekao novinarima da će ovaj objekat imati višestruku namjenu, a ujedno će biti stvoreni uslovi za bolju medicinsku pomoć.

Izgradili smo oko 500 škola i podržali niz projekata koji se tiču zdravstvene zaštite u svijetu, a posebno smo ponosni na ovaj objekat Doma zdravlja, koji će ostati kao trajna uspomena na saradnju sa prijateljima iz Kotor Varoša“, istakao je Alakbarov.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić je izrazio zadovoljstvo što je ovaj projekat uspješno realizovan.

Riječ je o najozbiljnijim radovima od izgradnje Doma zdravlja `Sveti Pantelejmon`, nakon 40 godina, prije svega zahvaljujući donaciji prijatelja iz Azerbejdžana koja nije imala samo materijalnu vrijednost, već je predstavljala i simbol prijateljstva i podrške stanovnicima Kotor Varoša“, naglasio je Ivanić.

Upravo je na inicijativu gospodina Ivanića fondacija iz Azerbejdžana donirala sredstva za izgradnju novog bloka Doma zdravlja, čime će biti unaprijeđen kvalitet rada i usluga medicinskog osoblja.

Rukovodstvo opštine Kotor Varoš je u značajnoj mjeri pružilo podršku radovima u krugu Doma zdravlja.

Svjesni činjenice koliki je problem pacijentima predstavljao prilazni put krenulo se u asfaltiranje istog i za tu namjenu, kao i za uređenje kompletnog kruga ove ustanove, iz opštinskog budžeta izdvojeno je 96.000 KM.

Ovo je jedan od najvažnijih dana za sve Kotorvarošane i radnike Doma zdravlja, a ono što raduje je podatak da je izgradnja kompletnog objekta okončana u predviđenom roku uz visok nivo kvaliteta izvedenih radova“, poručio je Sakan.

Direktor kotorvaroškog Doma zdravlja Vladimir Bibić je rekao da je ovo ogledan primjer kako se gradi infrastruktura koja će koristiti građanima i kako se zajednički mogu uraditi krupne stvari.

Izgradnjom savremenog Doma zdravlja Kotor Varoš je dobio porodičnu medicinu, hitnu pomoć, stomatologiju, ginekologiju, pedijatriju, laboratoriju, higijensko-epidemiološku zaštitu, usluge 10 konsultanata za različite oblasti dijagnostike i zdravstvene zaštite, kao i moderno sanitetsko vozilo marke `Mercedes`“, zaključio je Bibić.

Savjetnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Milenko Grujičić je podsjetio da je Vlada RS uložila značajna sredstva za rekonstrukciju postojećeg objekta Doma zdravlja, čime su poboljšali uslove za liječenje 12.308 registrovanih pacijenata u devet timova porodične medicine.

U znak zahvalnosti za izgradnju novog objekta Doma zdravlja načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan uručio je izvršnom direktoru fondacije “Hajdar Alijev” Anarau Alakbarovu najviše opštinsko priznanje, Zlatnu povelju.

Takođe, prigodan poklon, umjetničku sliku kotorvaroškog slikara Branka Rusmira, uručio je direktor Doma zdravlja Vladimir Bibić prijateljima iz Azerbejdžana.

Bibić je uručio i zahvalnicu srpskom članu Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću u znak zahvalnosti za podršku u izgradnji novog bloka Doma zdravlja, objekta na koji su Kotorvarošani s pravom ponosni.

Pored ličnosti iz političkog i javnog života Kotor Varoša, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine svečanom otvaranju novog bloka Doma zdravlja prisustvovali su brojni stanovnici ove lokalne zajednice.

U zabavnom dijelu programa nastupio je djevojački ansambl “Žubor”.

0