Vijesti

Saradnja sa privrednicima na visokom nivou

KOTOR VAROŠ, 1. JUNA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan organizovao je sastanak sa vlasnicima i direktorima fabrike obuće “Dermal” i kompanije “Fagus” Radenkom Bubićem i Miroslavom Malijevićem.

Načelnik Sakan je sazvao ovaj sastanak zato što poslovno okruženje zahtijeva i permanentno zajedničko djelovanje privrednika i lokalne zajednice, te se u skladu s tim poduzimaju koraci za unapređenje poslovne klime u opštini Kotor Varoš.

On je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da vlasnici ovih kompanija stalno proširuju proizvodne pogone i ulažu znatna sredstva u nove investicije.

Jedna smo od rijetkih opština u BiH koja ima suficit u izvozu upravo zahvaljujući privrednim subjektima u drvoprerađivačkoj i obućarskoj industriji. Kotor Varoš je opština sa povoljnim poslovnim okruženjem i mi ćemo sigurno, u skladu sa dosadašnjim priznanjima i sertifikatima, nastaviti jačanje saradnje sa privrednim sektorom“, poručio je Sakan.

Sakan je poručio da opština Kotor Varoš stoji na raspolaganju svakom privredniku.

Kao načelnik želim da sa privrednicima podijelim buduću viziju razvoja naše lokalne zajednice, jer je privreda po kapacitetima u našoj opštini velika, zdrava i izvozno orjentisana sa perspektivom“, naglasio je Sakan.

Danas je razgovarano i o zajedničkoj inicijativi načelnika opštine i direktora “Dermala” i “Sim Tehnika” da se uredi Knez Mihailova ulica, odnosno prilaz fabrici obuće “Dermal”.

Na prethodnom sastanku je dogovoreno da opština finansira proširenje pomenute ulice sa odvodnjom oborinskih voda i izgradnjom trotoara, a preduzeća Dermal i Sim Tehnik će vlastitim sredstvima zasaditi drvored i postaviti klupe“, istakao je Sakan.

Bubić i Malijević su se složili u ocjeni da su ovakvi sastanci prilika da se zajednički razmotri sve ono što opterećuje privredu i privrednike na području opštine.

Na ovaj način želimo da intenziviramo našu saradnju u budućem periodu, saradnju koja će biti osnova za budući razvoj, tj. realizaciju razvojnih projekata“, zajednički je zaključak učesnika današnjeg sastanka

0