Vijesti

Radovi teku predviđenom dinamikom

KOTOR VAROŠ, 16. OKTOBRA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan obišao je danas gradilište na kojem se izvode radovi na izgradnji nove zgrade opštinske uprave.

Nakon što su urađeni zemljani radovi i podložno betoniranje stavljena je potrebna hidroizolacija.

Po dinamici radova do kraja sljedeće sedmice biće urađena temeljna ploča debljine 60 cm, u koju će se ugraditi preko 300 kubnih metara betona, a nakon toga se nastavljaju radovi na izgradnji suterenskih zidova“, istakao je Slavko Đukić, vlasnik i direktor građevinskog preduzeća „Građus“, koje je izvođač radova.

Plan je da se do kraja ove godine izgrade dvije visinske ploče iznad prizemlja, tako da će sljedeće godine ostati radovi na izgradnji tri konstruktivne etaže, namjera je da početkom maja objekat bude pokriven.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan položili su 23. septembra kamen temeljac za novu zgradu opštinske uprave. Izgradnja zgrade po sistemu ključ u ruke koštaće 2,6 miliona, a sa opremanjem i namještanjem konačna cijena će dostići oko 3,1 milion KM.

U podrumskom dijelu objekta biće podzemne parking-garaže za potrebe lokalne samouprave, skupštinska sala sa pratećim sadržajem, prostor za arhivu, pomoćni prostor i kotlovnica.

Prizemlje objekta će činiti ulazni hol, portirnica, šalter-sala i kancelarije, koje će biti i na prvom, drugom i trećem spratu gdje će biti smješteni rukovodioci i načelnik opštine.

Rok za izgradnju zgrade je 360 dana, a u slučaju lošeg vremena može biti produžen.

0
Translate »