Vijesti

Privredni savjet pozitivno o Nacrtu budžeta

KOTOR VAROŠ, 10. DECEMBRA – Članovi Privrednog savjeta opštine Kotor Varoš su na redovnoj sjednici razmatrali Nacrt rebalansa budžeta za 2019. godinu i Nacrt budžeta za 2020. godinu u iznosu od 9,3 miliona KM.

Skupština opštine Kotor Varoš usvojila je prethodno Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu u iznosu 11.100.000 KM, što je povećanje za 2.500.000 KM u odnosu prvobitni budžet.

Načelnik opštine Zdenko Sakan rekao je da je rebalans budžeta predložen zbog namjenskih sredstava od kredita za izgradnju nove zgrade opštinske uprave.

Izgradnjom novog objekta opštinske uprave sve službe će biti pristupačnije u pogledu pružanja usluga i investicionih potencijala, dostupnosti informacija i proaktivnosti u rješavanju zahtjeva privrednika“, naveo je Sakan.

U Savjetodavno vijeće srednjoškolskog centra ispred Privrednog savjeta su imenovani Slobodan Jurić i Nemanja Savić, a Odjeljenje za društvene djelatnosti će u saradnju sa rukovodstvom SŠC „Nikola Tesla“ početkom godine pripremiti rješenje o imenovanju navedenog vijeća.

U toku su aktivnosti oko apliciranja za projekat uređenja radionice za praktičnu nastavu u SŠC „Nikola Tesla“ uz podršku Privredne komore Banjaluka.

U okviru zaključka oko predaje na upotrebu novoizgrađene gradske vodovodne i kanalizacione mreže zauzet je stav da nadležno Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i KP „Bobas“ u roku od 90 dana pripreme na usvajanje Odluku o prenosu na upotrebu ove mreže Komunalnom preduzeću, uzimajući u obzir iskustva drugih opština.

Preduzeću “Putevi Republike Srpske” upućen je zahtjev za davanje saglasnosti za projektovanje i izgradnju autobuske stanice kod pilane “EFM” na magistralnom putu M-4 i neophodno je ubrzati aktivnosti kako bi se ovaj projekat realizovao.

Privredni savjet je usvojio prijedlog SŠC „Nikola Tesla“ vezano zua plan upisa u prvi razred srednje škole za narednu školsku godinu.

Prihvaćen je prijedlog rukovodstva preduzeća „Sim Tehnik“ da projekat izgradnje ulične rasvjete na dionici Zabrđe – Šibovi bude predložen za Plan kapitalnih investicija za 2020. godinu.

Predstavnici Privredne komore Banjaluka su informisali Privredni savjet o aktivnostima vezanim za usvajanje Ekonomske politike za 2020. godinu, kao i o mogućnostima apliciranja preduzeća za razvojne projekte i resertifikaciji opština po BFC standardu.

0