Vijesti

Privode se kraju radovi na sanaciji gradskog kupališta „Bjeline“

KOTOR VAROŠ, 9. NOVEMBRA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan obišao je danas lokalitet gradskog kupališta „Bjeline“, gdje se privode kraju radovi na realizaciji projekta „Osiguranje obale rijeke Vrbanje“ u vrijednosti 105.000 KM.

Realizacijom projekta predviđeno je osiguranje obale Vrbanje na gradskom kupalištu „Bjeline“ postavljanjem gabionske obaloutvrde u dužini od 154 metra do mosta.

Radovi na lokalitetu gradskog kupališta počeli su krajem avgusta i polako ulaze u završnu fazu. Realizacijom ovog projekta u značajnoj mjeri će se sanirati oštećenja nastala tokom majskih poplava 2014. godine“, istakao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i dodao da je učešće opštine u ovom projektu 30 odsto od predviđenih sredstava.

Istovremeno se radi na sanaciji pješačke staze na gradskom kupalištu „Bjeline“ u okviru projekta opštine Kotor Varoš i JP „Vode Republike Srpske“ u vrijednosti 52.200 KM.

U prvoj fazi ovog projekta sanirana je obaloutvrda desne obale rijeke Vrbanje u reonu kupališta dužine 40 metara, a sada se izvode radovi na sanaciji pješačke staze.

Izvođač radova je preduzeće „Dekol“ iz Kotor Varoša.

 

0