Vijesti

Organizovana akcija čišćenja i uređenja grada

KOTOR VAROŠ, 13. JUNA – Opštinska uprava Kotor Varoš, u saradnji sa Komunalnim preduzećem /KP/ “Bobas” i pokretom “Eko opstanak”, organizovala je danas proljećnu akciju čišćenja i uređenja grada.

Akciji čišćenja grada odazvali su se zaposleni u lokalnoj samoupravi, javnim preduzećima i ustanovama, predstavnici nevladinih organizacija i udruženja građana i sportski klubovi.

Radnici lokalne samouprave očistili su uži centar grada, prostor oko spomen-kosturnice borcima NOR-a i spomen-obilježja palim borcima Vojske Republike Srpske.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da se ovom akcijom podiže svijest građana o značaju čiste i uređene životne sredine.

Cilj akcije je ostvaren, jer je prikupljeno više krupnog otpada, starih stvari i drugog otpada koji je ugrožavao životnu sredinu“, istakao je Sakan.

Proljećna akcija čišćenja i uređenja grada organizuje se svake godine u okviru obilježavanja 24. aprila – Dana opštine, ali je ove godine pomjeren termin održavanja zbog pandemije virusa korona

0
Translate »