Vijesti

Održana sjednica Privrednog savjeta

KOTOR VAROŠ, 21. JUNA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan upoznao je danas članove Privrednog savjeta opštine o projektima i aktivnostima koji su realizovani u protekla tri mjeseca, navodeći, između ostalog, da je urađen projekat izvedenog stanja za Sportsku dvoranu u okviru Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla”, ali da zbog određenih nedostataka ona još nije dobila upotrebnu dozvolu.

Komisija za tehnički prijem je ustanovila određene nedostatke na elektroinstalacijama, kao i problem kotlovnice koja nije završena. Postoji mogućnost da dobijemo privremenu upotrebnu dozvolu na godinu dana, ali ostavaljamo otvorenu mogućnost rješavanja navedenih problema u što skorije vrijeme kako bi dvorana dobila stalnu upotrebnu dozvolu“, rekao je Sakan.

On je dodao da je preduzeću “Putevi Republike Srpske” upućen zahtjev za davanje saglasnosti za projektovanje i izgradnju autobuske stanice kod pilane “EFM” na magistralnom putu M-4 i da se još uvijek čeka adekvatan odgovor.

U toku je izrada Regulacionog plana u “Centar” u Kotor Varošu, koji će se naći pred odbornicima na narednom skupštinskom zasjedanju. Riječ je o planu koji obuhvata glavnu gradsku ulicu i naselje “Bregovi” u prečniku od 67 hektara.

Na inicijativu rukovodstva Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” naredne sedmice će predstavnici odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove da izvrše predračun radova na uređenju radionice za praktičnu nastavu, uz mogućnost da se dio radionice može izdati zainteresovanim preduzećima za otvaranje pogona u mašinskoj struci.

Izgradnja trase vodovoda prema mjesnoj zajednici Zabrđe teče predviđenom dinamikom i očekuje se da će problem neadekvatnog snabdijevanja vodom za piće biti riješen do kraja septembra, odnosno da će pitku vodu dobiti domaćinstva do Osnovne škole i fabrike “Sim Tehnik”.

Urađena je anketa za privredne subjekte u cilju prikupljanja informacija o mišljenju privrednog sektora o poslovnoj klimi u opštini. Upitnik je upućen na 60 adresa privatnog sektora, a odgovor je dostavilo 25 privrednih društava, tako da će biti urađena još jedna anketa o kvalitetu komunalnih usluga.

0
Translate »