Vijesti

Obnova kuća za 12 povratničkih porodica

KOTOR VAROŠ, 31. JULA – Ministar raseljenih osoba i izbjeglica u Vladi Federacije BiH Edin Ramić i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan potpisali su danas ugovore sa dvanaest povratničkih porodica kojima će biti dodijeljen neophodan građevinski materijal za izgradnju i rekonstrukciju stambenih objekata.

Ministar Ramić je istakao da je ovo samo jedan u nizu projekata koji se realizuje u opštini Kotor Varoš.

Donirani građevinski materijal će poslužiti korisnicima za proširenje ili potpunu izgradnju njihovih domova. Zaprimili smo veliki broj aplikacija iz ove opštine, što ukazuje da volja za povratkom u kotorvarošku dolinu još uvijek postoji“, poručio je Ramić

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan je naglasio da će se relizacijom ovog projekta značajno poboljšati uslovi života povratnika na području opštine.

Nakon što smo zajednički realizovali privredne i infrastrukturne projekte nastavili smo sa uspješnom misijom povratka raseljenih osoba, što ćemo činiti i u narednom periodu“, rekao je Sakan.

Adnan Opakić se u ime svih korisnika zahvalio na pruženoj pomoći u građevinskom materijalu.

Ova pomoć nam je od velike koristi za dogradnju naše kuće jer nas u domaćinstvu živi šest članova i da ćemo nakon proširenja kuće imati bolje uslove za stanovanje“, poručio je Opakić.

Ukupna vrijednost doniranog građevinskog materijala iznosi 148.000 KM.

 

0
Translate »