Vijesti

Obezbijeđeno još 50.000 KM za izgradnju vodovoda prema Zabrđu

KOTOR VAROŠ, 14. SEPTEMBRA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan potpisao je danas u Sarajevu sporazum sa ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Semihom Borovac, na osnovu kojeg će biti odobreno dodatnih 50.000 KM za izgradnju vodovoda prema Zabrđu.

Resorno ministarstvo je za izgradnju vodovoda, koja se odvija u tri faze, ukupno izdvojilo 150.000 KM.

U prvoj fazi, koja je pri kraju, vodovod se radi do polovine Zabrđa iz pravca Kotor Varoša u dužini od 1.500 metara, u drugoj slijedi nastavak radova do Osnovne škole „Sveti Sava“, a u posljednjoj do Podbrđa.

Nakon što nam je u aprilu odobren maksimalan iznos od 100.000 KM uspjeli smo dobiti dodatna sredstva na novom javnom pozivu, koja ćemo iskoristiti za nastavak izvođenja radova. Uvjeren sam da ćemo i kroz druge projekte i donacije obezbijediti neophodna sredstva za ovu kapitalnu investiciju“, rekao je načelnik opštine Zdenko Sakan.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac izjavila je da infrastrukturni projekti potpomažu održiv razvoj lokalnih zajednica.

Kroz infrastrukturne i projekte elektrifikacije za povratnička naselja direktno pomažemo i razvoj lokalnih zajednica. Ovo su dobri primjeri saradnje sa lokalnim zajednicama kroz koju zajednički rješavamo veoma krupna pitanja“, naglasila je Borovčeva.

0