Vijesti

Izgradnja vodovoda u Šibovima teče predviđenom dinamikom

KOTOR VAROŠ, 30. JUNA – Na sastanku načelnika opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana i predstavnika Komunalnog preduzeća „Bobas“ zaključeno je da radovi na realizaciji projekta „Proširenje primarne vodovodne mreže Grad – Zabrđe – Šibovi“ teku predviđenom dinamikom.

Projektom je predviđena izgradnja vodovoda prema naselju Čitluk u Mjesnoj zajednici Zabrđe u dužini od 5100 metara, koja će omogućiti snabdijevanje vodom 110 domaćinstava.

Projekat „Proširenje primarne vodovodne mreže Grad – Zabrđe – Šibovi“ realizuje se u tri faze.

U prvoj fazi je postavljen cjevovod od fabrike „Sim Tehnik“ do raskrsnice „Šibovi“ u dužini od 700 metara, a zatim i do naselja Čitluk u dužini od 1.800 metara. Preostalo je još da se uradi polaganje cjevovoda u dužini od 2.600 metara od raskrsnice „Šibovi“ do naselja Prisoje“, rečeno je na današnjem sastanku.

Realizacijom ovog projekta biće obezbijeđeno snabdijevanje vodom 440 stanovnika ovog kraja i oko 300 radnika u dva proizvodna pogona preduzeća „Sim Tehnik“, koje će biti priključeno na ovaj vodovod.

Realizacijom ovog projekta biće u potpunosti riješen problem neadekvatnog snabdijevanja pitkom vodom u mjesnoj zajednici Zabrđe.

Radovi na izgradnji vodovodne mreže biće okončani do kraja jula.

KP „Bobas“ svojim budućim korisnicima nudi mogućnost plaćanja na rate troškova priključenja na vodovodnu mrežu.

0
Translate »