Vijesti

Izgradnja novog objekta lokalne uprave teče planiranom dinamikom

KOTOR VAROŠ, 30. APRILA – U Kotor Varošu je završeno betoniranje krovne ploče iznad trećeg, posljednjeg sprata na novoj zgradi lokalne uprave.

Direktor građevinskog preduzeća “Građus” Slavko Đukić rekao je da su pri kraju konstruktivni radovi i da je preostalo da se urade armiračko-betonski radovi na predulaznom trijemu, glavne ulazne stepenice i protivpožarne stepenice.

On je naveo da su počeli zidarski radovi na zadnjoj etaži, kao i da je dostavljena drvena građa i da se radi krovna konstrukcija.

Đukić je dodao da izvode elektro i vodoinstalaterski radovi, te da je u prizemlju i suterenu završeno malterisanje zidova i stropova, a u toku je i ugradnja spoljne stolarije, čime je počelo postepeno zatvaranje objekta.

Poslije prvomajskih praznika počinje i izrada glazura, nakon čega slijede keramičarski radovi“, naglasio je Đukić.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je posjetio gradilište i izrazio zadovoljstvo činjenicom da se poštuje planirana dinamika izvođenja radova i standardi gradnje.

Kamen-temeljac za novu zgradu opštinske uprave položen je 23. septembra prošle godine i od tada teče rok od 360 dana za završetak posla.

Izgradnja zgrade po sistemu “ključ u ruke” koštaće 3,1 milion KM, a riječ je objektu ukupne korisne površine 2.360 metara kvadratnih koji će imati suteren, prizemlje i tri sprata.

U podrumskom dijelu objekta biće podzemne parking-garaže za potrebe lokalne samouprave, skupštinska sala sa pratećim sadržajem, prostor za arhivu, pomoćni prostor i kotlovnica.

U prizemlju objekta će biti ulazni hol, portirnica, šalter-sala i kancelarije, koje će biti smještene i na preostalim spratovima.

0
Translate »