Vijesti

Betonirana ploča iznad drugog sprata nove zgrade Opštinske uprave

KOTOR VAROŠ, 11. MARTA – Radnici Građevinskog preduzeća /GP/ „Građus“ uspješno su okončali radove na betoniranju ploče iznad drugog sprata na novoj zgradi lokalne uprave u Kotor Varošu.

Po riječima direktora GP „Građus“ Slavka Đukića do kraja aprila će biti podignut još jedan sprat i postavljena krovna ploča.

Radovi na izgradnji najzahtjevnijeg i najmodernijeg objekta u Kotor Varošu teku predviđenom dinamikom, a na ruku nam idu i povoljne vremenske prilike. Paralelno sa nastavkom grubih radova na konstrukciji objekta počeli smo i sa zidarskim radovima“, istakao je Đukić i dodao da su zidarski radovi okončani u suterenu i da se trenutno izvode u prizemlju objekta.

U suterenu objekta su počeli i elektroinstalaterski radovi, a vrlo brzo će krenuti zanatski radovi, malterisanje i glazure.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je prilikom obilaska gradilišta izrazio zadovoljstvo zbog završetka još jedne ploče, ali i činjenicom da se poštuje planirana dinamika i predviđeni standardi gradnje.

Kamen temeljac za novu zgradu opštinske uprave položen je 23. septembra prošle godine i od tada teče rok od 360 dana za završetak posla.

Izgradnja zgrade po sistemu ključ u ruke koštaće 3,1 milion KM, a riječ je objektu ukupne korisne površine 2.360 metara kvadratnih koji će imati suteren, prizemlje i tri sprata.

U podrumskom dijelu objekta biće podzemne parking-garaže za potrebe lokalne samouprave, skupštinska sala sa pratećim sadržajem, prostor za arhivu, pomoćni prostor i kotlovnica.

U prizemlju objekta će biti ulazni hol, portirnica, šalter-sala i kancelarije, koje će biti smještene i na preostalim spratovima.

0
Translate »