Vijesti

26.000 KM za 23 projektna prijedloga

KOTOR VAROŠ, 3. JUNA – Opština Kotor Varoš i humanitarna organizacija “Vorld vižn” izdvojili su 26.000 KM za 23 projektna prijedloga organizacija civilnog društva i sportskih organizacija.

Sportskim klubovima odobreno je 10.000 KM, a za organizacije civilnog društva biće izdvojeno 16.000 KM.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da je za ovu namjenu iz budžetskih sredstava predviđeno 20.000 KM, ali da raduje i podrška “Vorld vižna” za realizaciju projektnih prijedloga.

Na ovaj način želimo podržati rad udruženja i klubova, koji okupljaju veliki broj omladine i svojim angažmanom doprinose prosperitetu lokalne zajednice“, naveo je Sakan.

Udruženju za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš je odobreno 1.000 KM za organizaciju 3. Međunarodnog fudbalskog turnira prijateljstva “Kotor Varoš 2019”, Crvenom krstu za projekat Ljetni kamp mladih “Tovladić 2019” 2.000 KM, a isti iznos je odobren Omladinskom centru “Peta strana svijeta” za projekat “Otvorimo vrata djeci i omladini” i Udruženju građana “Plavi čuperak” iz Laktaša za dječije radionice u prirodi.

Za projekat “Zaštita drvoreda” planinarskom društvu “Mehanizam” je odobreno 2.000 KM, dok će 1.500 KM pripasti Udruženju građana “Maša i Medo” za projekat “Sprečavanje pojave nasilja nad djecom predškolskog uzrasta”.

Po 1.000 KM je pripalo Udruženjima građana “Zmajevac”, “Eko opstanak” i “Venera” za projekte “Saniarnje štete od poplava u izletištu Uzlomac”, “Urbani mobilijar u funkciji zaštitet životne sredine” i “Organizovanje izložbe tradicionalnih rukotvorina”.

Centru za porodicu “Kuća radosti” dodijeljeno je 1.000 KM za projekat “Podrška djeci sa poteškoćama u razvoju”, a po 500 KM je izdvojeno za projekte Udruženja žena “Sreća” iz Obodnika i Udruženju mladih “Heroj”.

Isti iznos je predviđen i za Terapijsko inhalacioni centar “Vasić” za projekat “Inhalacije iz košnica za zdravlje djece”.

Sportski klubovi su jedinstveni u namjeri da dobijeni novac iskoriste za sanaciju sportske dvorane u Kotor Varošu, u kojoj održavaju treninge i igraju prvenstvene utakmice.

0