Vijesti

17.300 KM za opremanje dječijeg vrtića

KOTOR VAROŠ, 25. JULA – Opština Kotor Varoš je iz budžetskih sredstava izdvojila 17.300 KM za završetak građevinskih radova na dograđenom objektu JU Dječiji vrtić “Larisa Šugić”.

Projektom je predviđeno da se uredi teren oko objekta, izgrade trotoari te urade završni radovi u unutrašnjosti objekta, grijanje i povezivanje objekta sa postojećim objektom.

Planom kapitalnih investicija za 2019. godinu planirano je da se prošire kapaciteti i tako poveća obuhvat djece predškolskim obrazovanjem. Ovim projektom ćemo stvoriti uslove za boravak jedne grupe od tridesetak mališana“, rekao je Srni načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

U vrtiću će od septembra boraviti oko 150 djece raspoređenih u šest vaspitnih grupa, a opremanjem nove prostorije svi korisnici će biti u istom objektu, čime će se obezbijediti sigurniji boravak za djecu i bolji uslovi.

Po završetku građevinskih radova opremićemo prostoriju savremenim namještajem, koji je donirala Ambasada Bugarske u BiH“, istakao je direktor kotorvaroškog vrtića Mladen Tepić.

Vrtić je do sada zbog velikog broja molbi za upis bio prinuđen opremiti objekat u aneksu kino sale, gdje je boravila jedna grupa, a preseljenjem u novi objekat stvoriće se bolji uslovi za korisnike vrtića i zaposlene u ustanovi.

Izvođač radova je Stambena zadruga “Proleter” Kotor Varoš, a planirano je da radovi budu gotovi u narednih mjesec dana.

0
Translate »