Vaše ime (obavezno)

Vaša e-mail adresa (obavezno)

Tema

Vaše pitanje

 

…………………………………………………………………………………………………………………….

ODGOVORI

Poštovani načelniče,

Interesuje me koliko novca će koštati izgradnja nove zgrade lokalne uprave i kada je rok završetka radova?

Unaprijed hvala

Stojan Marković, MZ Kotor Varoš, 07.07.2020.

Poštovani Stojane,

Poštovani Stojane, kamen-temeljac za novu zgradu opštinske uprave položen je 23. septembra prošle godine i od tada teče rok od 360 dana za završetak posla.

Izgradnja zgrade po sistemu “ključ u ruke” koštaće 3,1 milion KM, a riječ je objektu ukupne korisne površine 2.360 metara kvadratnih koji će imati suteren, prizemlje i tri sprata.

U podrumskom dijelu objekta biće podzemne parking-garaže za potrebe lokalne samouprave, skupštinska sala sa pratećim sadržajem, prostor za arhivu, pomoćni prostor i kotlovnica.

U prizemlju objekta će biti ulazni hol, portirnica, šalter-sala i kancelarije, koje će biti smještene i na preostalim spratovima.

…………………………………………………………………………………………………………………….

Poštovani načelniče,

Živim u selu Raštani i zanima me kada će početi radovi na izgradnji vodovoda za čiju namjenu su mještani obezbijedili 3.500 KM?

Unaprijed hvala

Nedeljko Petrušić, MZ Maslovare 15.05.2020.

Poštovani Nedeljko,

Opština je za ovu namjenu izdvojila 7.000 KM i uskoro će početi radovi na polaganju cjevovoda u dužini od jednog kilometra i montaža alkatena. Ovo je zajednička investicija opštine i mještana na zadovoljstvo 200 domaćinstava, koji će imati bolje vodosnabdijevanje.

…………………………………………………………………………………………………………………….

Poštovani načelniče,

Živim u MZ Zabrđe i zanima me kada će biti asfaltirane dionice puta Zabrđe – Most Šibovi u dužini od 500 metara i Lipa Zabrđe – Duboki potok u dužini od 500 metara, koje su predviđene planom kapitalnih investicija?

Unaprijed hvala

Željko Jelušić, MZ Zabrđe 06.05.2020.

Poštovani Željko,

Sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 90.000 KM su obezbijeđena i vrlo brzo ćemo krenuti u realizaciju ovog projekta.

Biće to nastavak aktivnosti na modernizaciji i sanaciji lokalnih puteva, a po završetku ovog projekta oko 50 domaćinstava će imati bolju putnu komunikaciju sa gradskim područjem.

Projekat će biti realizovan do kraja juna mjeseca.

…………………………………………………………………………………………………………………….

Poštovani načelniče,

Živim u MZ Šiprage i zanima me kada će se popraviti rasvjeta u ovoj mjesnoj zajednici? Takođe, stubovi su u jako lošem stanju i neophodno je da se stvore uslovi da mještani mogu u večernjim časovima prošetati, a ne da žive u mraku.

Unaprijed hvala

Hidaet Palić, MZ Šiprage 06.02.2020.

Poštovani Hidaete,

Istog dana kada su uočeni pomenuti kvarovi dežurna ekipa je otišla i snimila postojeće stanje i sanirala dio rasvjete koja ima nadzemni sistem napajanja, što znači da je u funkciju stavljeno 13 rasvjetnih mjesta. Problem je u napajanju na potezu od gornjeg mosta do donjeg mosta, gdje je primijenjen podzemni sistem napajanja. Na predmetnoj dionici je došlo do pregorijevanja podzemnog kabla, zbog čega dolazi do pregorijevanja dolaznog napona tako da je isti van upotrebe. Jedino rješenje je da se izvrši demontaža oštećenih stubova, koji su uliveni u beton, kako bi se ovaj problem trajno riješio. To iziskuje značajna finansijska sredstva koja nisu planirana ovogodišnjim budžetom, ali ćemo nastojati u dogledno vrijeme da iznađemo mogućnost rješavanja ovog problema.

…………………………………………………………………………………………………………………….

Poštovani načelniče,

Živim u MZ Zabrđe u zaseoku Tovladić. Prvo pitanje bi bilo kada će doći gradska voda u naše naselje, jer smo osuđeni na bunare koji ljeti presuše pa se pojedinačno snalazimo za pitku vodu. Na imanju imam veliki broj grla ovaca i krava pa mi ljeti suša predstavlja problem za pitku vodu.
Drugo pitanje je kada će biti objavljeni rezultati Javnog poziva za dodjelu određenih sredstava iz septembra mjeseca prošle godine, kada sam uredno aplicirala i komisija je posjetila moje imanje. Zanima me da li će biti kakvih uplata za poljoprivredu pošto se bavimo stočarstvom i ovčarstvom i jedini smo u ovom djelu sela koji imamo više grla krava i ovaca

Dragana Dragoljević, MZ Zabrđe, 29.01.202

Poštovana Dragana, vjerovatno ste upoznati da je završena treća faza izgradnje vodovoda prema naselju Podbrđe. Nakon što su prve dvije faze uspješno okončane glavni transportni vod je doveden do preduzeća „Sim Tehnik“ i do Osnovne škole „Sveti Sava“ u Zabrđu. Do sada je u ovaj projekat investirano 200.000 KM. U ovoj godini ćemo investirati još 70.000 KM za ovu kapitalnu investiciju i to za glavni vod na pravcu Podosoje – Čitluk. Nakon toga ćemo, u zavisnosti od budžetskih sredstava i eventualnih donacija, razmatrati i rješevanje problema pitke vode u Tovladiću.

Što se tiče drugog Vašeg pitanja Javni poziv nije bio objavljen, nego je komisija obišla imanja po podnesenim zahtjevima za dodjelu pomoći poljoprivrednim proizvođačima, a u skladu sa pravilnikom. U toku iduće sedmice, a u vezi sa Vašim zahtjevom, biće uplaćena pomoć od strane opštine na Vaš račun i račune ostalih poljoprivrednih proizvođača kojima je ista odobrena. Hvala na razumijevanju.

…………………………………………………………………………………………………………………….

Gospodine Sakan, kakve su šanse da selo Rujevica dobije par uličnih sijalica. Ove dvije što smo ja i moj rođak platili iz privatnog džepa i to po cijeni od 560 KM po komadu, a one ujedno troše našu privatnu struju koju mi plaćamo. Postoji li kakva mogućnost da se naše naselje bolje osvijetli. Hvala unaprijed.

Tomislav Čolić iz Rujevice, 15.03.2017.

Poštovani Tomo, ove godine nije u planu proširenje ulične rasvjete budžetskim sredstvima, a održavanje i rekonstrukcija postojeće rasvjete je ono što naše službe rade i što je naša obaveza. Za navedeni problem trebate se obratiti Savjetu Mjesne zajednice, kako bi njihovi predstavnici u saradnji sa opštinom kroz određene projekte mogli riješiti navedeni problem. Hvala na razumijevanju.